ISI תעודת הערכה לכלי כסף
ברשת "הצורפים" נמכרים פריטים מכסף סטרלינג טהור, בסימול 925, הפריטים מלווים בתעודת הערכה ייחודית ל"הצורפים", המבטיחה את טיב הכסף ואיכות הצורפות.
צורפות כלי כסף הינה אומנות נדירה הנעשית כיום בעולם על ידי מספר הולך ופוחת של אמנים. שרוכשים ב"הצורפים" רוכשים כלי כסף מהמומחים, ב"הצורפים" מתחייבים על טיב חומר הגלם ורמת הגימור הכי גבוהים.
ברכישת פריטים מכסף טהור, אתם רוצים להיות בטוחים שהם מקוריים, וכאלה המבטיחים עיצוב , איכות גבוהה וחומר גלם טהור.
חברת "הצורפים" היא החברה היחידה שמספקת ללקוחותיה את תעודת ה-ISI (International Silverware Institute) המעניקה אחריות על טיב הכסף ואיכות הצורפות. כחברה בעלת מסורת של מעל 70 שנה,
ב"הצורפים" אנחנו רואים לנגד עינינו את החזון והשליחות שבשימור צורפות בעבודת יד ובכסף טהור.
כחלק מחזון זה נוצרה משנה סדורה על פיה מדורגת כל יצירה במדדים אוניברסליים, כדי שכאשר אתם רוכשים כלי כסף, תוכלו להיות בטוחים מה קניתם ולדעת שרכשתם את הטוב ביותר.
התעודה מבטיחה כי הפריט שרכשתם, עומד בארבעת המדדים, אשר על פיהם נמדדת כל יצירה מכסף טהור:
מקוריות העיצוב, דרגת הצורף, עובי הכסף ורמת הגימור
.
תעודה לדוגמא:
בחוברת המצורפת לפריט מכסף טהור, תוכלו למצוא את תעודת ההערכה לכלי הכסף. לחצו כאן
לכתבה בנושא:
פענוח סוד היוקרה:
כיצד להעריך ולדרג את איכות כלי הכסף בעולם מוצרי יוקרה, “אמנות” הדירוג וההערכה מתקשרת לרוב עם יהלומים ומטבעות, בו שולטות מערכות דירוג מוכרות כמו “דה בירס” “PCGS”, או “NGC”.
בכל הנוגע לכלי כסף, דירוג האיכות והיוקרה של פריטים כגון פמוטים, מגשים או פריטי יודאיקה פחות נפוץ, אך משמעותי באותה מידה.
מתוך זיהוי פער זה, לקחה על עצמה חברת הצורפים בע”מ, (מובילה עולמית בייצור כלי כסף ויודאיקה מאז 1952), את אתגר יצירת מערך דירוג והערכה בינלאומי המותאם במיוחד לכלי כסף.
בואו נעמיק במרכיבי מערך הערכה זה, הבנוי על ארבעה קריטריונים מרכזיים:
פרמטר מרכזי בדירוג כלי כסף הינו מקוריות העיצוב האומנותי ואֶסתֵטִי.
קריטריון זה מעריך את הייחודיות והיצירתיות, מבדיל בין חלקים יוצאי דופן וחלקים שגרתיים / בנאליים. בין אם זה פמוט קלאסי או פריט יודאיקה מקושט, פריט כסף יוצא דופן בעל מוטיבים חדשניים, צורות מורכבותם וטעם אומנותי – מהווה את הקֶסֶם.
קריטריון זה מעריך את המומחיות הצורף ושליטתו בחומר ובעבודה. מספר גורמים מצביעים על רמת מיומנות גבוההְ; פרופורציה, דיוק בפרטים, פני שטח ברורים ונקיים וכן איכות הביצוע.
מטכניקות פטיש מדויקות ועד הלחמה חלקה ותשומת לב קפדנית לפרטים (ניכר מאוד בחיבורים, בצירים, קווי הסיום וכד’) אומנות הצורף נראית בכל היבט של פריט הכסף.
עובי גיליון /”פח” הכסף ממנו מיוצר הפריט, הינו אינדיקטור מוחשי לאיכות, ומכריע בדירוג כלי כסף.
כסף עבה יותר לא רק מעניק תחושת משקל ושפע לפריט אלא גם משפר את עמידותו ואורך חייו.
יש לציין, שייצור פריט מעובי “פח” עבה, דורש מיומנות גבוהה דיוק ומומחיות בביצוע.
הקריטריון הסופי בהערכת כלי כסף הינו רמת הגימור, הכולל את עידון וליטוש הפריט. גימור איכותי משפר את המשיכה החזותית של פריט הכסף, ומדגיש את היופי והתחכום.
ממשטחים דמויי מראה ועד לטקסטורות מורכבות, רמת הגימור משקפת את ההקפדה על הפרטים הקטנים, המודגמת על ידי יצרני כלי כסף ידועים
לסיכום –
דירוג והערכת כלי כסף הוא תהליך רב פנים ובעל ניואנסים עדינים, הדורש הערכה לאומנות עיצוב ואיכות החומר.
על ידי שמירה על קריטריונים קפדניים כגון מקוריות העיצוב, מומחיות הצורף, עובי הכסף ורמת הגימור, חובבי ואספנים כאחד יכולים להבחין בערכם האמיתי באלגנטיות וביוקרה של כלי כסף, ולהעלות אותם לתחום של אמנות ועידון נצחיים.
הבנת סוגי סגסוגות הכסף המשמשות ביצירת כלי כסף היא חיונית הן ליצירה והן לדירוג פריטים יוקרתיים אלו. לכל סגסוגת תכונות ייחודיות המשפיעות על האסטתטיקה, יכולת העבודה ועמידות המוצר הסופי.
נספח- שלושת סגסוגות הכסף הנפוצות ביותר:
כסף טהור (סומן 999)
הרכב: 99.9% כסף
שימוש: בעיקר בייצור מטבעות מטילים וחפצים שנוצרו באמצעות טכנולוגיית electroforming.
מאפיינים: כסף טהור מוערך מאוד בזכות הטוהר, הברק והצבע שלו. הוא רך יחסית פחות מתאים לפריטים הדורשים עמידות גבוהה (חוזק) אך אידיאלי עבור פריטים דקורטיביים ונוח לעיבוד.
כסף סטרלינג (מסומן 925)
הרכב: 92.5% כסף ו-7.5% נחושת
שימוש: הסגסוגת הנפוצה ביותר בשימוש בכלי כסף.
מאפיינים: כסף סטרלינג מועדף מאוד בשל תכונותיו המכניות המצוינות, המאזנות בין חוזק הסגסוגת מצד אחד ויכולת עיבוד נוחה מצד שני, אשר הופכות אותו לאידיאלי לשימוש נרחב בפריטים כגון מגשים, חפצי נוי ויודאיקה. תוספת הנחושת משפרת את חוזקו וגמישותו מבלי לפגוע בברק היפה של הכסף.
כסף 800 (מסומן 800)
הרכב: 80% כסף ו-20% נחושת
שימוש: בפריטים יצוקים גדולים יותר כמו “סלסלות”, קערות דקורטיביות וחלקים משמעותיים.
מאפיינים: סגסוגת זו מספקת עמידות וקשיות אפילו יותר מאשר כסף סטרלינג, מה שהופך אותה מתאימה לפריטים גדולים יותר הדורשים יותר שלמות מבנית. תכולת נחושת גבוהה יותר מבטיחה שהפריטים יהיו חזקים, אם כי היא מפחיתה מעט את הברק בהשוואה לסגסוגות כסף עדינות יותר.
לסיכום :
סגסוגות אלו משפיעות על השימוש והיופי של כלי הכסף, כמו כן משפיעות על דירוגם והערכתם. הכרת סוג הכסף חיונית להערכה מדויקת של האיכות וערך הפריט.
*באופן היסטורי תכולת הכסף בסגסוגות היתה פחות אחידה ויצרנים שונים אימצו תכולות שונות כגון 800 830 835 900 935 950 ועוד , כיום בדיקת תכולת כסף יכולה לעזור באימות של פריטי אספנות ישנים
להיות בטוחים שהם מקוריים, וכאלה המבטיחים עיצוב , איכות גבוהה וחומר גלם טהור.
חברת "הצורפים" היא החברה היחידה שמספקת ללקוחותיה את תעודת ה-ISI (International Silverware Institute) המעניקה אחריות על טיב הכסף ואיכות הצורפות. כחברה בעלת מסורת של מעל 70 שנה,
ב"הצורפים" אנחנו
למידע מקצועי נוסף בנושא חומר הגלם כסף: לחץ כאן ולחצו כאן